torstai 28. huhtikuuta 2016

Hirviö puutarhassa

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla
 Minulla oli unelma. Se oli vallannut mieleni lähes joka kevät jo vuosien ajan. Toistuvista pettymyksistäni huolimatta haaveideni laiva sai uutta tuulta purjeisiin ja pökköä pesään uuteen kotiin muuttaessamme. Minä halusin tsehovilaisen puutarhan !


Kyseistä termiä voi varmasti tulkita monella tavalla. Minun tsehovilaisessani vallitsisi aavistuksen rappioromanttinen tunnelma. Vanhat hedelmäpuut, sammaleen peittämät kivet ja menneen maailman tuoksua lehäyttelevät jasmiinipensaat (kaikki edellämainitut elementit löytyvät pihaltamme). Ja vähintään yksi, kauniisti ruostunut takorautapatsas.
Itse siemailisin huvilani katetulla kuistilla kahvia tai mahdollisesti jääkylmää sitrunalimonaadia, esteettisen täydellisyyden ympäröimänä, minkään häiritsemättä silmää. Katseen viipyillessä kesäillan kauneudessa.Valkoisiin pukeutuneena, luonnollisesti.Nyt kuitenkin kävi niin että myös lapsillani oli unelma, joka liittyi puutarhaan. Siitä oli  puhuttu pitkään. Säästetty rahaakin. Kokeiltu ystävien pihoilla ja haaveiltu omasta. Lapset halusivat trampoliinin. Ison, ruman trampoliinin. Kun vielä ystävillämme oli sellainen myytävänä edullisesti tajusin, ettei väistämätöntä voinut väistää. Hirviö saapui pihallemme samalla kun Tsehov otti niin sanotusti ritolat. Ei totisesti ole mitään, mitä ei äiti lastensa eteen tekisi . 


  Olen jo päässyt yli pahimmasta puutarhapettymyksestäni. Rumilus on aina valmis viihdyttämään lapsia ja heidän iloaan on nautinto seurata. Vaatteenikaan eivät todellisuudessa pysy valkoisina kolmea minuuttia pidempään.

     Aion silti pitää kiinni haaveeni rippeistä ja rakentaa semi-tsehovilaisen terassitunnelman.
     Lupaan jakaa sen täällä blogissani tuonnempana.

     Juon kuistilla Pepsi Maxia, tahraisissa vaatteissa.
     Annan katseeni viipyllä pihahirviön sylissä ilakoivassa jälkikasvussani.
     Jasmiini tuoksuu.
     Pihatonttu katkenneine lakinhiippoineen on sopivan dekadentti.

     Riittää minulle.


 

7 kommenttia :

 1. :D Tiedän tuon puutarha-unelma-tunteen, miksiköhän niihin aina liittyy valkoiset vaatteet? Tiedän myös pettymyksen. Vaikka meillä ei ole lapsia, ei puutarha yleensä näytä yhtään siltä, kuin mielikuvissani (joissa liihotan pitkin puutarhaa juurikin niissä valkoisissa vaatteissa).
  Muija, pidä unelmistasi kiinni ja anna niiden elää! Unelmat ovat parhaita unelmina, ei toteutumina. Unelmia ei voi kukaan ottaa pois, eikä unelmia riko edes hirviö. Unelmat elävät vielä sittenkin kun hirviö on ruostunut puhki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehtoota Rouva E ! Todellakin valkoinen vaatetus on erittäin olennainen osa puutarhaunelmaa - kenties myös lierihattu..?
   Ja unelmoinnin syvimmän olemuksen tiivistit mitä parhaimmin kommenttiisi, kiitos !

   Poista
 2. Missä on kuvat maalaismuijasta volttia heittämässä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesa,Voi hyvinkin vielä käydä niin että sitä saa mitä tilaa. Ja seuraavassa kuvassa ambulanssi keskellä puutarhaa pilaamassa tsehovilaisen tunnelman lopullisesti.

   Poista
 3. Täältä löytyisi tekstiä mitä uutta fiksailin meidän trampoliiniin. Taitaa monessa pihassa olla nämä samat ongelmat ja keskustelut.
  http://www.sirkkula.fi/tyohuone-muuttaa-pihalle/

  VastaaPoista