lauantai 1. lokakuuta 2016

Nokkonen ja N`avetta

Aurinoista lauantaita itse kullekkin säädylle!
Esittelen teille paikan johon teidän tulisi suunnata viipymättä.

Tämä paikka on sisustuspuoti Villa Nokkonen, tuo tilpehöristin täyttymyksen tupa, esteetikon El Dorado, tunnelmoijan terapiahuone johon olen toistuvasti blogissani viitannut.
Vierustoverina Nokkosella on  kahvila N`avetta, herkkusuun helmi, nautiskelijan napakymppi.
Retkokohteena kombinaatio on mitä mainioin.Ravitsemusta riittää pääkopalle ja pötsille.

Nokkonen ja N`avetta sijaitsevat sopivasti kahden kaupungin välissä, Uuden Porvoontien varressa Sipoossa. Jos lähdet matkaan Helsingistä tai Porvoosta ja maltat ajaa rajoitusten mukaan (vaikka se onkin tässä tapauksessa haastavaa) olet perillä noin kahdessakymmenessä minuutissa.


Tieni johti Nokkoseen ensi kerran  muutettuamme tälle seudulle viime syksynä, keskelle sysipimeyttä ja maalaismeiningin matalinta aika.
Astuessani sisään tuohon eukalyptykseltä tuoksuvaan sisustajan runsaudensarveen tiesin selviytyväni marraskuusta.


Nokkosta pitää ihana Tarja ja palvelu on aina huippuystävällistä. Puodissa saa rauhassa katsella ja hoitaa mielenterveyttään atmosfääristä nauttimalla vaikkei mitään ostaisikaan. Mikäli nyt joku sattuu olemaan niin rautahermoinen että kykenee Nokkosesta poistumaan ilman ostoksia (mieshenkilöt poisluettuna).

Pieni, mutterinmuotoinen mökki onnistuu kätkemään sisäänsä uskomattoman määrän ehdottoman tarpeellista tavaraa, eikä vaikutelma silti ole lainkaan rönsyilevä tai kaaottinen. Tarjolla on esimerkiksi kahvikuppeja, julisteita,kransseja ja postikortteja.  Vintage-maaleja ja vaatteita, koruja ja pieniä huonekaluja. Sekä hirmuinen määrä kaikenlaista muuta muikeaa!
Pyykkietikka jota löytyy Nokkosesta lukuisissa eri tuoksuissa on oma lukunsa.Tuoksut ovat ihania, eikä niillä ole mitään yhteistä tavallisten pesu/huuhteluaineiden kanssa. Käytän itse pelkästään hajusteettomia pyykkipulvereita enkä huuhteluainetta lainkaan.Tämä siis ennen etikkauskovaisuuteni aikaa.
Omat suosikkini ovat tee ja hiukan voimakkaampi pioni. Valmiissa pyykissä tuoksu tuntuu sopivan mietona häivähdyksenä. Ainetta  käytetään huuhteluaineen sijaan, ja se puhdistaa samalla myös pesukoneen.Loistotuote sopii myös siivoukseen.Loraus moppausveteen tai suihkepulloon veden sekaan ja koko koti tuoksuu taivaalliselta.


Tuoreet kukat saapuvat yleensä torstaisin joten vierailen Nokkosessa usein juuri silloin ja ostan jotain viikonlopuksi.
Valikoimassa on usein esimerkiksi hortensian oksia, raikkaita eukalyptusnippuja, vintageneilikoita ja muita
vähemmän nähtyjä leikkokukkia.

Valikoima vaihtuu Nokkosessa nopeasti, ja usein tuotteet myydään loppuun sillä aikaa kun ihminen ehtii juuri ja juuri lausahtaa sanan kissa. Jos joku tuote siis huutaa nimeäsi ja vaatii päästä mukaasi ei kannata jäädä kissaa kuiskimaan.

Ja jos etsit lahjaa jollekulle jolla on jo kaikkea (tai niin sinä luulet) tämä on oikea osoite.
Osa tuotteista on hintavampia, mutta paljon pientä ja piristävää löytyy pikkurahallakin (tosin pikkuraha saattaa muuttua isoksi rahaksi jos eksyy kaamoksen pimeydessä Nokkoseen esimerkiksi neljä kertaa viikossa). Kaikki on kaunista ja hyvällä maulla valittua. Vaikka tavarat ovat pääosin vanhahtavaa tyyliä ei Nokkosesta löydy ylilyöviä hörselöpörselöitä tai kömpelöitä mukamaalaisromanttisia kammotuksia. Esteetikko voi siis rentoutua ja keskittyä nauttimaan ilman pelkoa mahdollisesta pöydän alta silmille käyvästä rumiluslyhdystä tai vaalenpunaisen yliannostuksesta.

Omista hankinnoistani suosikkeja ovat muunmuassa keittiön musta seinähylly, pyykkipoikanaulakko ja laatta joka toimii ruokapöydällä pannunalustana ja koristeena. Ja noin kolmesataa muuta tarvetavaraa.

Kahvila N`avetta (joka toimii, ylläripylläri, vanhassa navetassa) ja Villa Nokkonen sijaitsevat samassa, viehkossa pihapiirissä . Lisäksi tarjolla on vuokrattava juhlasali sekä savusauna.
Kaikki N`avetan tuotteet valmistetaan omassa leipomossa paikanpäällä, ja sen huomaa. Tarjolla on  joka päivä, myös viikonloppuisin, keittolounas . Kahvila on tunnelmallinen, palvelu ystävällistä ja herkut suussasulavia.
Lapsille löytyy syöttötuoleja, lounaan voi ostaa lastenannoksena ja myös koira-asiakkaat ovat tervetulleita sisään.
Jos käyt toisessa et voi jättää väliin toistakaan!Tuoksuvaa ja tunnelmallista wiikonloppua, hyvä herrasväki! Käykää vaikkka nauttimassa pistaasipulla ja kermavaahtokaakao ja arvostakaa itseänne hankkimalla hortenisan oksa himaan!

2 kommenttia :

  1. En ole taas vähän aikaan (ehkä noin viikkoon) poikennut kumpaisessakaan ja se johtuu varmaan suojelevasta alitajunnasta, joka tuntee selkärangattomuuteni. Eli "minä vain katselen" ei toimi meikäläisellä :P Mutta voitko uskoa, että olen kuullut ihmisestä, joka oli käynyt N'Avetalla kaffella, eikä ollut huomannut Nokkosta?!?!

    Oletko muuten katsellut vanhoja kuviasi kummastakin paikasta? Oletan, että jo ensi käynnilläsi otit kuvia, mutta kumpikin ovat muuttuneet ajan myötä hieman sisustuksensa osalta, mikä on vain kiva paikassa, jossa tulee käytyä usein.

    VastaaPoista
  2. Toinen selkärangaton täällä mitä Nokkoseen tulee! Tuo vaihtuvuus tavarassa ja sisustuksessa on juuri kivaa kun paikasta on muodostunut kantis 😀! Pitääkin tutkia viime talven otoksia,ainakin N'avetassa olen kuvannut.
    Uskomaton suoritus että onnistuu missaamaan Nokkosen 😀..

    VastaaPoista