perjantai 3. kesäkuuta 2016

Raparperimehu for dummies

No niin. Sain toteutettua aikeeni raparperimehun suhteen, ja lopputulos oli niin loistava että jaan sen tuoreeltaan täälläkin.


 Tartuin toimeen ex-tempore eilisiltana, mielessäni ohje joka oli niin helppo että muistin sen ulkoa. Jos ylipäätään  kokkausohjeen muistaa sen kerran kuultuaa novat kaikki onnistumisen merkit olemassa.

Tässäpä tämä:

2-3 raparperin vartta
n. 2 litraa vettä
n. 200g sokeria

(HUOM! kaikki ainekset samalla numerolla! 2,2,2 jne! halvatun kätevää! )

Raparperin varret pilkotaan kulhoon ja sokeri lisätää niihin.
Vesi kiehautetaan ja raparperit sokereineen kipataan kiehuvaan veteen.
Sitten sekoitetaan ja annetaan jäähtyä (ei siis tarvitse keittää, riittää että vesi on kiehuvaa kun ainekset kohtaavat)
 Jäähdytellessä voi käydä muutaman kerran sekoittamassa.



VALMIS!

Lopputulos oli makuhermoja hivelevä.
Nautiskelimme vielä hiukan haaleaa mehua viilenevässä kesäillassa, ja jääkylmänä aamupalan kanssa.
Jääkylmänä toimii vielä paremmin, ehdottomasti.






Ajattelin valmistaa tällä konseptilla alkotonta boolia tyttären tuleviin 3-vuotisjuhliin.
Mansikoita ja mintunlehtiä sekaan..kenties myös sitruuna sopisi joukkoon

Voiko mehun valmistus tästä enää helpommaksi mennä? Ei voi.

Aiemmissa mielikuvissani kotitekoista mehua valmistivat ehtoiset emännät, mehumaijat joilla on salaisia kotitaloustaikavoimia.

Nyt kuulun mehuineni tähän joukkoon, liity sinäkin meihin täydellisiin emäntiin (tai isäntiin)!







2 kommenttia :

  1. Tuota täytyy heti kokeilla! Kannattaa muuten myös tehdä helpoista helpointa makuvettä: tunkee minttua (vahvaa minttua) ja limeä vesikannuun. Vähän niinkuin köyhän naisen mojito, eikä tule edes darraa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makuvesi kuulostaa oivalta.Ostan mintut ja limet heti seuraavalla kauppareissulla ja mojitoin darravapaasti.
      Kiitos!

      Poista