sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Äitinä

Olen ollut äiti seitsemän vuotta. Kahden äiti minusta tuli kohta kolme vuotta sitten. Olen myös tytär, ja oma äitini on yhä elossa.

Nuo yllämainitut seikat tekevät minusta etuoikeutetun, ja yritän kovasti muistaa sen. Silloin kun en jaksaisi vastata miksi lauluilla ei ole sukunimeä, kun pöytä on lainehtii maitoa kolmannen kerran samana päivänä, kun haluaisin ajatella rauhassa yhden ajatukseni loppuun.Esimerkiksi.

En aina onnistu kovin hyvin.Vuoden Äiti palkintoa ei luultavasti ole näköpiirissä.
Ehdin elää aika kauan ennen kuin minusta tuli äiti.Äitiys muutti kaiken. Kaikkea tuli valtavasti, paljon myös meni. Ja koko ajan tulee ja menee, tunteita, tapahtumia, ajatuksia, oivalluksia.Tämä ei ole stabiili tila, äitiys
.
Rakkaus, ihmetys, turhautuminen, ilo, uupumus, kiukku, ylpeys,huoli, pelko, syyllisyydentunne, avuttomuus, onni.Sanoinko jo rakkaus?

Kaikkea tuota, ja muutakin.


Tie äidiksi oli raskas.Se päättyi minun kohdallani hyvin.Kaikilla ei niin ole ja tunnen erittäin suurta myötätuntoa niitä kohtaan joista ei ole tullut äitejä, vaikka toive on ollut elämänkokoinen.Vaikka olisivat olleet loistoäitejä.

Lämmin ajatus heille.Äitienpäivä on minusta ihana päivä. Tänään kävimme perinteisellä brunssilla jossa viipyilimme pitkään.Perheemme ei poistu ensimmäisten joukossa buffetpöydän ääreltä.

Ravintola Lämpö Suvilahdessa on oiva valinta jos rouhea ympäristö ei haittaa: hyvä ruoka, riittävästi vaihtoehtoja kasvissyöjälle (minä) , siedettävä hinta.
Pötsit piukeina ja upean kelin innostamina päädyimme ex-tempore ajelulle Helsinki Wheeliin, maailmanpyörään Katajanokan rannassa. Kannatti !
Helsinki on todellinen kaunotar.Lahjakin oli tänä vuonna upea : siivousfirman suorittama ikkunanpesu.Talon ikkunoita ei luultavasti ole pesty vuosikausiin. Eikä pestäisi nytkään ilman ulkopuolisen väliintuloa.

Laiska äiti kiittää ja toivoo että kaikilla on ollut hyvä äitienpäivä.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti