sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Piirakkaa!

Eilen sattui silmiini Kodin kuvalehden bloggaajan Nelliinan raparperipiirakan ohje. Samalla sisäistin että nuo komeat töröttäjät pihallani ovat todentotta jo käyttövalmista piirakka-ainesta. Ohje vaikutti erittäin helpolta  (mitä se olikin) ja maukkaalta ( piti paikkansa). Ryhdyin tuumasta toimeen ja väsäsin elämäni ensimmäisen raparperipiirakan, elämäni ensimmäisen oman raparperisatoni raparpereistä.
Ohje oli juuri niin helppo kuin luvattiin.Koska talossa ei sattunut olemaan Philadelphia tuorejuustoa korvasin sen kermaviilillä. Toimi hyvin.

Kaikki sujui sutjakkaasti ja pian keittiössä leijui täydellinen tuoksu. Koska uunimme on melko epäkelpo ja joutaisi oikeastaan kaatopaikalle jouduin tsekkailemaan paistuuko leipomus tasasesti. Ei paistunut.

Vetäessäni uuniritilää ulos kääntääkseni piirakkaa onnistuin tiputtamaan koko komeuden lattialle. Muutaman voimasanan jälkeen havaitsin ettei  päällyste ollut kokonaan menetetty. Onneksi täytettä oli reilusti ja jäljellejäänyt osa riitti kun sitä vähän levitteli.Hetken harkitsin kaapivani pudonneet täytteet lattialta takaisin kyytiin mutta luovuin ideastani.

 Kuten kuvasta näkyy mukaan olisi ehkä päätynyt yllätysaromeita ( kts. tuntematon musta kökkäre kuvassa oikealla)

Lopputulos oli ulkoiselta olemukseltaan rouheahko läträttyine täytteineen mutta maultaan loistava. Nautimme sen koko perheen voimin vaniljajäätelön kera. Muruakaan ei jäänyt.Nautittuani palan perheen seurassa siirryin vielä privaattipiirakalle terassille. Vesisade ropisteli kattoa, alkoi hiukan hämärtää ja mustarastaat pitivät kalevalaista kilpalaulantaa käen kanssa.

Täydellistä.


Kunnes naapuri alkoi laulattaa moottorisahaa, Kunnes lähistöllä sijaistevalta juhlapaikalta alkoi kaikua epävireisen hääbändin esittämiä finnhitsejä. Kunnes huomasin lasten lukinneen minut terassille ja häipyneen iltapesuille isänsä kanssa.

Almost had it all. Mutta piirakka oli hitti.Teen toistekin, tehkää tekin ! 
6 kommenttia :

 1. Olen kade tuosta raparperista. Olen yrittänyt saada meillä sitä kasvamaan 3 kertaa, aina se on kuollut. Mielenkiintoista, koska sille ei kuulemma tarvitse tehdä mitään ja on kuulemma puutarhan ehkä helpoin kasvi. Kertonee hortonomi-taidoistani... Onneksi minulla on hortonomi-anoppi, ihana nainen! Sain häneltä raparpereja ja tein eilen myös aivan törkeän hyvän piirakan! Jos siis sinulle jäi vielä raparpereja, niin täältä löytyy hieman erilaisen piirakan ohje, ja jos niitä on ihan älyttömän paljon, saat kaupan päälle raparperi-siirapin ohjeen. Sitä kun lorauttaa jäätelön päälle, on kun söisi pienen palan taivasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon totisesti etten onnistu nitistämään raparpereja, ovat entisen asukkaan istuttamia. Jos kikka on siinä ettei tarvitse tehdä mitään aion soveltaa röntgen-mallia ja olla liikkumatta ja hengittämättä niiden läheisyydessä!
   Ja kiitos, tosi mielelläni ottaisin toisenkin piirakkaohjeen kokeiluun, siirappiohjeen samoin!

   Poista
 2. Rapsu on vaan parasta ihan kaikessa, piirakoissa, sopissa ja hajuvesissä. Ihana Schleich heppakin siellä pilkistää, meillä on niitä paljon. :) Aurinkoa viikkoosi terkuttaa Minäkö keski-ikäinen Tiia Porvoosta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin blogisi lukulistalle, jotten missaa kivoja postauksia. ;)

   Poista
  2. Kiitos Tiia, samaa sinulle, ja lämpimästi tervetuloa maalaismuijan kyytiin :) !

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista