torstai 26. toukokuuta 2016

Mukiinmenevä elämä

Sain flunssasta tukkoisen pääni sisällä inspiraation ryhtyä ruotimaan mukikaappia. Se on aivan liian täynnä jos jonkinlaista kuppia ja osa pitäisi laittaa kiertoon.Mukeja ei kuitenkaan noin vain lähetetä maailmalle. Niihin liittyy ihmeellisiä tunnelatauksia:rupisia riimejä ja karmeita tarinoita, hunajanmakeita muistoja, mielikuvia ajasta jolloin elämä soljui kuin silkkiä vaan.

Syntymiä ja kuolemia.

Melko kovaa kamaa, nämä mukit.

Sanomattakin lienee selvää ettei ihminen voi luopua ainakaan elämänsä ensimmäisestä mukista.Pientä osumaa ottaneesta jossa katselevat samat elukat kuin silloin lapsena.Punainen kettu ja vihreä kissa.


Tai voisiko kasvottoman kirppishaukan armoille lähettää kuopuksen ensimmäisen oikean mukin? Sen kaksikorvaisen joka ostettiin ruotsinlaivalta.

Ostaessani mukia muistan vaikean ja terveydellisiä haasteita sisältäneen vauvavuoden jälkeen miettineeni että tyttö on oikeasti hengissä, hyvävointinen ja tarvitsee ihan oikean mukin.

 Min älskning.
Muistan myös sen riemun aallon joka tuota ajatusta seurasi, siinä tax freen käytävällä. Saattoi se johtua osittain myös siitä että olin matkalla buffetpöytään.

Entäs Söderskärit? Ne pysyvät täällä!
Se ihana päivä kauan sitten, ennen lapsia. Silloin saattoi päätyä miehen kanssa ex-tempore-retkelle keskelle merta.
Upealle Söderskärin majakkasaarelle huikaistumaan maisemasta ja vapaudentunteesta, ja syömään lohisoppaa.
Suosittelen lämpimästi kesäretkikohteeksi!


Isän kuppi ja Äidin kuppi? Hyvin vähän käytetyt mutta tunnearvon takia palaavat kaappiini. Isovanhempien kupit, heidän kuoltuaan minulle päätyneet.


70-luvun marimekkoa, automukit, kahden pienen pojan omat. Mieheni ja hänen veljensä ovat niistä ryystäneet maitoa, o`boyta, viinimarjamehua ?

Lanko kuoli kun tyttäremme syntyi. Noiden päivien tunnelataus tuntuu nyt muisteltuna unenomaiselta ja epätodelliselta.

Tytär saa toisen mukin, poika toisen.

Juovatkohan niistä raparperiehua tänä kesänä, tarkoituksenani on kunnostautua mehunkeittäjänä. Ensimmäistä kertaa elämässäni.

Greatest mom- muki on käytössä harva se päivä. Ostin itse itselleni Tukholmasta (Lagerhausisista: astioita, kynttilöitä, saippuoita.Nyt niillä on nettitoimitus suomeenkin!) , mahdollisesti häivähdys mustanpuhuvaa savolaishuumoria siivitti ostopäätöstä.

Tätä mukia tarvitsen varsinkin silloin kun epäonnistun Keep calm and drink coffee-mukin ohjeistuksen noudattamisessa ja pirttihirmu pääsee irti.

Syitä Keep calm- mukin tarpeellisuudelle ei ehkä tarvitse enempää perustella. Päivittäin käytössä.


Picasson rauhankyyhky muki taas on kauan sitten saatu lahja omalta äidiltäni. Rauhan  sanansaattajaa on ajoittain tarvittu, nykyään onneksi aika harvoin. Muki saa silti jäädä, varmuuden vuoksi.

Kiinalaiset harakkakupit ovat terassitunnelmia silmälläpitäen tehty kirppislöytö valtavalta, Espoossa sijaitsevalta  kirpputori Akselilta.

Kun nainen haluaa fiilistellä oikein kunnolla nainen ottaa nämä esiin.

Kauniit kupit, kukkivat puut, laulavat linnut.Maailma on hetken täydellinen. Ja saavutetusta täydellisyydestä pidetään kiinni.
Supermiehen sai esikoinen ystävältään 7-vuotislahjaksi.Nuorelle Supermiehelleni on erityisen tärkeää että muki on SUURIN JOKA TALOSTA LÖYTYY.
Edellämainittujen lisäksi kaapin uumenissa lymyili runsas määrä vähemmän tärkeitä mutta jotenkin kivoja mukeja; on Kekkosta, muumia, palloa ja raitaa.Säästän teidät kuitenkin loputtomalta mukisaagalta ja lopetan historiikkini tähän.

Tai hetki vielä, yksi on pakko vielä esitellä! Lahja ystävältä. Vetää sanattomaksi vai mitä?

Tämän arvoa ei rahassa mitata.
Ja kyllä, joka hiivatin kuppi pönöttää edelleen paikallaan täpötäydessä kaapissa.

2 kommenttia :

 1. Ihana postaus! :) Kivoja ja useita kuppeja. Jäänkin tykkäämään sun facebook sivuista! :) Vinkkinä lukija nappi ois kiva, että sais bloggerin kautta seurata.
  Tervetuloa käymään blogissani.; http://katamariantekemiset.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Heippa Kata Maria,
  Kiva kun löysit tiesi tänne! Ja kiitos kovasti ihanasta palautteestasi! Tämä bloggaaminen on minulle aika uutta puuhaa vielä ja kaikki kommentoinnit ja palautteet otetaan ilolla vastaan.
  Pitääpä paneutua tuohon lukijanappiin, en ole edes tajunnut sellaisen olemassaoloa. Löytyy siis ilmeisesti bloggerin kautta asennettavaksi?

  Tulen ehdottomasti kurkkaamaan sinun bloagiasi myös, kiitos kutsusta ja kivaa loppuviikkoa ja viikonloppua :-)

  VastaaPoista